Auteur 2018

Charles Dyer werd geboren in 1928 in Engeland, de zoon van acteur James Sidney. Na vier jaar als vluchtnavigator bij de Royal Air Force te hebben gediend, begon hij zijn artistieke carrière als acteur. Hij maakte zijn debuut als Heer Harpenden in het spel als de zon schijnt door Terence Rattigan in het New Theater in Crewe 1947. In de jaren 1948-1960 was hij bij diverse theatergroepen altijd op reizen in het Verenigd Koninkrijk. In de satirische anti-oorlogsfilm How I Won the War van Richard Lester , speelde hij een ondersteunende rol. Charles Dyer schreef al vroeg scenario's en romans en maakte theater-, film- en televisieproducties.

Zijn eerste toneelstuk Club Are Sometimes Trumps ging in 1948 in première. Terwijl de vroege stukken van Charles Dyer vaak satirisch en experimenteel waren, wendde hij zich in latere werken tot de eenzaamheid van het individu. Met de première van 1962 in het Garrick Theatre in Londen heeft psychogram The Rattle , waarin een 14-jarige tiener eerste seksuele ervaringen met een prostituee maakte, Charles Dyer zijn eerste succes als toneelschrijver.

Zijn dertiende toneelstuk werd Charles Dyer's internationale doorbraak. Onder de trap van het jaar 1966 is een dialoog tussen twee acten van een oud homoseksueel paar. Charles "Charlie" Dyer, een worstelende acteur, wiens carrière hoogtepunt was in een verschijning in een commerciële en heeft een kind uit een mislukt huwelijk, help zijn partner Harry C. Leeds [1] in de kapperszaak. Zelfs de kapper die Harry heeft, heeft problemen omdat hij zijn haar 's nachts heeft verloren en vanwege het bedrijf verbergt hij zijn kale hoofd onder een tulband.

De première van het stuk vond plaats in 1966 door de Royal Shakespeare Company met Patrick Magee en Paul Scofield in de hoofdrol in Londen. In de Duitse première in het Renaissance Theater in Berlijn, geregisseerd door Harry Meyen , namen Will Quadflieg en Leonard Steckel de rollen van Charlie en Harry over. Vanwege zijn seksuele inhoud Onder de trap gemaakt als de rammelaarvoor een schandaal en ontsnapte slechts iets grotere interferentie van de Britse censuur. "Het taboe, de seksueel Offensief goed voor de boulevard is, Unsavory één van zijn nieuwe kledinglijn," schreef het tijdschrift Theater vandaag op de Duitse première [2] en Friedrich Luft verklaarde: "Hier komt het hangt allemaal af van waar men de is een morele strijdbijl en wat eronder of erboven gaat. Voor pastor dochters is deze huwelijkscraedy niet geschreven. " [3]

Onder de trap werd vertaald in meer dan 20 talen en verscheen in 1969 als een roman. In hetzelfde jaar schreef Charles Dyer ook het scenario voor de verfilming van zijn werk, dat, geregisseerd door Stanley Donen werd gerealiseerd met Rex Harrison en Richard Burton en werd uitgebracht op 20 augustus, 1969 In de jaren zestig en zeventig werd Charles Dyer beschouwd als een van de meest gespeelde jongere Engelse toneelschrijvers. [4] Ook zijn stuk De rammelaar werd gefilmd.

Charles Dyer is sinds 1959 getrouwd met actrice Fiona Susan Thomson en heeft drie zonen bij zich gekregen.

Charles Dyer is een toneelschrijver, acteur en schrijver, geboren op 7 juli 1928 in Shrewsbury,

Zijn beroemdste stuk Onder de trap ( Staircase ) werd door Dyer gepubliceerd als een roman; hij schreef ook het scenario voor de verfilming met Rex Harrison en Richard Burton in de hoofdrollen.

"Rattle of a simple man" werd met veel succes opgevoerd in New York, Parijs en Londen en werd ook verfilmd.

De oorspronkelijke titel  van "Lijk gezocht" was “Wanted- one body”

Op een landgoed , ergens in Engeland, was de oude heer Pessemier heer en meester. Een vriendelijke oude man die goed was voor zijn personeel en van spelletjes hield. In het bijzonder van verstoppertje. Zo was ‘ie er en zo was ‘ie kwijt. Nu hij is overleden azen zijn stiefdochters op zijn vermogen, maar ze kunnen niet om het voltallig personeel heen. Het verhaal begint als de oude heer is overleden en zijn stiefdochters zich gereed wilen maken voor de begrafenis. Germaine, één van de stiefdochter, bevindt zich in de salon van het landgoed en wacht op de begrafenisondernemer. Twee heren melden zich, maar wie zijn ze eigenlijk??? Dit is slechts de eerste vraag die u zich zult stellen. Lang geleden vond de première van deze komische thriller in Londen plaats.

We hopen dat u een moordavond zult beleven!