👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
2015 -  Korte inhoud 2015 -  lammegoedzak

TONEEL LAMME GOEDZAK

Assebroek

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Korte inhoud 2015

Korte inhoud.

Max Is een brave man van 50 à 60 jaar die een  schoenmakerij uitbaat waar hij ook wat lederwaren en handtassen verkoopt. Heel zijn leven heeft hij voor zijn ouders  gezorgd, maar als die zijn overleden heeft hij via internet een vrouw, Barbara, gezocht en is daar na enkele maanden mee getrouwd. Zodra zijn handtekening is gezet blijkt zijn Barbara echter een hoogmoedig en hebzuchtig kreng te zijn die enkel voor zijn geld met Max is getrouwd en nog een dochter uit haar hoed tovert die bij hen komt inwonen.

Als Max na een weekendje vissen terug thuiskomt, blijkt Barbara zijn schoenmakerij in de kelder te hebben gedumpt en zijn winkel te hebben omgetoverd in een “sacochenwinkel”.

Dat volstaat nog niet voor Barbara want zij wil een contract met “Handtassen Delvaux” binnenhalen om exclusief in haar winkel Delvaux-handtassen te verkopen;

Onder impuls van Virginie, zijn beste vriendin, komt Max echter in opstanden samen proberen zij de plannen van Barbara te boycotten.

Als er dan ook nog het lottoformulier van Virginie en Max, dat vijf miljoen waard is, in een van de sacochen blijkt verzeild te zijn geraakt, er valse Delvaux-inspectrices verschijnen, Barbara een minnaar blijkt te hebben en de emoties alsmaar hoger oplaaien, vallen wij van de ene verrassing in de andere.