👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
2014 -  Korte inhoud 2014 -  lammegoedzak

TONEEL LAMME GOEDZAK

Assebroek

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Korte inhoud 2014

Korte inhoud: 


Hereboer Romain en z'n familie leven enkel van Frits, een zwarte dekhengst die ervoor zorgt dat het renpaarden ras niet uitsterft. Maar het kleine bedrijf spoort regelrecht naar het faillisement als er niet snel iets ondernomen wordt.

Elke goede raad is welkom. En die komt er, van de meid Rosette, maar in ruil wil ze gepromoveerd worden tot secretaresse. De huidige secretaresse, Marie-Claire is heel mooi, maar niet erg handig. Om de productiviteit van Frits nog wat op te drijven is niks te veel voor Romain. Hij raakt zo erg bezeten door Frits, dat hij z'n vrouw, Madeleine begint te verwaarlozen, maar dat probleem lost de dierenarts, Alex dan wel weer op.

Ook Charel, de stalknecht doet er alles aan om Frits in een goede conditie te houden. In een laatste poging om z'n bedrijf te redden plaatst Romain een advertentie in de krant om de capaciteiten van Frits aan te prijzen. Deze advertentie wordt gelezen door de twee oude vrijsters Bette en Delle, die op de leeftijd van 65 jaar toch nog eens een man willen proberen. In de veronderstelling dat deze advertentie over een man gaat, reizen de dames af naar de boerderij van Romain.

Zodra Romain merkt dat de dames niet onbemiddeld zijn biedt hij hun aan te blijven logeren. Ze mogen op de kamer van z'n dochter Silvia slapen, want die zit toch op kot in Gent. Terwijl Bette en Delle de ontmoeting met Frits afwachten komt Silvia met haar verloofde Filip thuis. De chaos is nu compleet. Hoe lost Romain dit op?
 

Hoe het verhaal verder afloopt kom je te weten op één van de toneelavonden.