ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
2014 -  Auteur 2014 -  lammegoedzak

TONEEL LAMME GOEDZAK

Assebroek

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Auteur 2014

Luc Kerkhofs (Mol2 augustus 1954) is een Vlaams scenarist en schrijver.

Carrière

Kreeg het schrijvers-virus reeds op jonge leeftijd te pakken, verwerkte dat in poëzie maar geen kat die er naar omkeek en geen hond die het wou lezen. Maakte in 1990 kennis met het toneelschrijven en kreeg vanaf dan pas echt de smaak te pakken. Sindsdien staan er een 30-tal komedies en een enkel drama op zijn palmares.   Vanaf 1992 leverde hij tientallen scenario's aan de Vlaamse TV-zenders voor successen als FC De Kampioenen, Slisse & Cesar, Nonkel Jef, Gaston en Leo, etc...                                                                                                               Dat hij ooit zal sterven staat vast maar dan zal het zijn met "gebeitelde humor" in hart en ziel.                                                                                                      De toneelstukken van Luc Kerkhofs zijn in gans Vlaanderen gekend. Bijna 2000 voorstellingen op pakweg 10 jaar tijd. Men kan er niet omheen: de mensen houden van humor en laten dat ook blijken door hun stevige reacties in de volle zalen waar zijn stukken opgevoerd worden. Humor is dè peiler van het leven en maakt het voor ieder van ons ietsje aangenamer.

Bron: http://users.pandora.be/luc.kerkhofs

TONEELSTUKKEN VAN LUC KERKHOFS

de schrijver aan het woord

 

 

 

"Houdt u van humor in al z’n vormen? Dan zit u hier goed. De mensen willen lachen, gieren en brullen als ze een toneelvoorstelling bijwonen. Maar ze willen vooral genieten van de dingen des levens, van alledaagse zaken, soms wat uitvergroot en aangedikt door de auteur, maar meestal met een saus van onmiskenbare vriendschap.
Hoofdzakelijk gaan mijn verhalen over eenvoudige mensen, zoals u en ik, over simpele problemen die wij allemaal al duizend keer hebben ervaren. Soms lijken mijn verhalen waanzinnig, soms zachtmoedig en bevallig en soms gepeperd en grenzend aan de dunne lijn van heerlijke onwaarschijnlijkheid. Affectie en genegenheid zijn echter nooit ver weg. Laat u gaan en droom weg in deze wondere wereld van verbeelding en werkelijkheid".