filmfestival

met Johan Heldenbergh met Johan Heldenbergh

Op 8 september 2013 hebben 5 leden van onze vereniging het filmfestival te Oostende bijgewoond, Magali, Marie-Christine, Robin, Wilfried en José, waar onder meer Johan Heldenbergh aanwezig was die samen met Veerle Baetens de hoofdrol vertolkte in The Broken Circle Breakdown.

Magali en Marie-Christine, José en Wilfried hier bij Johan Heldenbergh, regisseur en onder meer ook acteur in The Broken Circle Breakdown.

De 7de editie van het Filmfestival van Oostende ging door van 6 tot 14 september 2013.  Dit jaar werd het filmfestival uitgebreid met enkele nieuwe programmaonderdelen.

Master en gezicht van het festival was Johan Heldenbergh. Hij is bekend van theater, film en televisie. In langspeelfilms kennen we hem vooral van “Ben X”, “Aanrijding in Moscou”, “Hasta la Vista”, “De helaasheid der dingen” en natuurlijk ook “The Broken Circle Breakdown”.

De Ensors, de Vlaamse Filmprijzen, waar enkel Vlaamse producties en coproducties in aanmerking komen, zullen uitgereikt worden door een professionele jury. Voorzitter is opnieuw Bart De Pauw. Tijdens de voorstelling van “Filmcafé on Tour” en in het festivalcafé kan het grote publiek al kennis maken met de genomineerden.

The Broken Circle Breakdown
Regie Felix Van Groeningen
Producent Dirk Impens (Menuet)
Topkapi Films
Scenario Johan Heldenbergh (theaterstuk)
Mieke Dobbels (theaterstuk)
Carl Joos
Felix Van Groeningen
Hoofdrollen Veerle Baetens
Johan Heldenbergh
Muziek The Broken Circle Breakdown Band o.l.v. Bjorn Eriksson
Montage Nico Leunen
Cinematografie Ruben Impens
Distributie Kinepolis Film Distribution
Première 9 oktober 2012
Genre Dramafilm
Taal Nederlands
Land Vlag van BelgiŽ België
Aantal bezoekers 393 333

(enIMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Broken Circle Breakdown is een Vlaamse langspeelfilm van Felix Van Groeningen uit 2012 met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh in de hoofdrol. De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk uit 2009 van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels gebracht door beide acteurs en de rest van theatergezelschap Compagnie Cecilia. De film was de Belgische inzending voor de Oscars en sleepte een nominatie voor beste buitenlandse film in de wacht.

De film is geselecteerd als openingsfilm van het Internationaal filmfestival van Vlaanderen-Gent en ging op 9 oktober2012 in Gent in première.