Auteur 2013

RUST, VREDE EN FLINTERMAN - heef

Woordje van de schrijvern prijs ge

NeToneel zonder pretenties - maar  anders dan u gewend bent. De underdog die overwint, ziekte als lachspiegel voor zij die zich gezond wanen, de gek die anderen tot waanzin brengt, en misschien wel de blinde die het voor gezien houdt.

Eigentijds toneel met hier en daar een boodschap verpakt in mooie dialogen en verrassende situaties.

Blijspelen, een enkele klucht, kindermusicals en een bloedstollende thriller; keuze genoeg voor een succesvolle productie -- maar vooral ook een productie waar u en uw publiek veel plezier aan kunnen beleven.

Als speler bij de toneelvereniging van Nij Smellinghe in Drachten overwon ik mijn schroom en vervulde een lang gekoesterde wens: de geur van schmink, het gekraak van het podium, de huid van een ander ... en dan APPLAUS!

Later in Oldenzaal (toneelvereniging kunst naar kracht)  mocht ik ook op zoek gaan naar nieuw repertoire -- dat viel tegen; ongein was ruim voorhanden, maar stukken waar ik naar op zoek was waren er niet veel. "Dat kan ik ook!", het was er uit voor ik er erg in had; maar het lukte. Ongeveer drie weken later was het eerste stuk klaar ... ik had de smaak te pakken.

Ik probeer stukken te schrijven die ergens over gaan, stukken die vaak om te lachen zijn ondanks de serieuze onderwerpen; de harde werkelijkheid van de lach ... of zoiets. Inmiddels weet ik dat er veel mensen met plezier aan stukken van mij hebben gewerkt en dat er nog meer een plezierige avond aan ze hebben beleefd.

RUST, VREDE EN FLINTERMAN - heeft een prijs gewonnen in het project: Repertoiredag 2004 Opendoek Vlaandren; uit de 39 inzendingen werd dit stuk - samen met twee anderen geselecteerd als 'prijswinnaar' zie daarvoor ook de site:http://opendoek-limburg.bederwonnen in het project: Repertoiredag 2004 Opendoek Vlaandren; uit de 39 inzendingen werd dit stuk - samen met twee anderen geselecteerd