Auteur 2012

Louis Boonen

Geboren in Peer op 18 augustus 1953 en woonachtig in de Peerderstraat 52, eveneens in Peer.

Al van in mijn studententijd schreef ik sketches en ‘bonteavonden’ voor jeugdverenigingen en voor iedereen die leuke dingen op het podium wilde doen.
Het was in 1986, dat ik mijn eerste volavondstuk schreef voor het plaatselijke gezelschap. Een komedie met een titel die ik nooit zal vergeten : ‘Mama, ze wil niet !’
.De toon was gezet. Het gezelschap en het publiek reageerden gunstig en ik had de smaak echt te pakken. Er moest een tweede stuk komen, en een derde, en…. ‘Wie schrijft, die blijft’.

Maar wie in de schrijverij wil blijven, moet een degelijke opleiding volgen. Mijn opleiding tot het schrijverschap heb ik grotendeels in Nederland genoten.
 De contacten met Nederland zijn blijven bestaan, waardoor ik regelmatig een productie in opdracht mag schrijven.

Sinds een 10-tal jaren geef ik mijn werken uit in eigen beheer. Niet alleen omdat het financieel aantrekkelijker is, maar op de eerste plaats omdat het contact met en de feedback van de verenigingen fantastisch zijn.

Sociaal contact is belangrijk, zéker voor een schrijver.
Tijdens mijn schrijversloopbaan heb ik alle mogelijke genres geschreven: komedies, revue, oorlogsdrama’s, operette, toneel voor kinderen en jongeren, de levensloop van heiligen, historische evocaties, historische drama’s, eenakters voor minderbegaafde mensen, wagenspelen, ….en de lijst is nog lang niet volledig.

Wat misschien ook de moeite is om te vermelden: ik schreef sketches voor de televisieshows van Jacques Vermeire en Twee Straten Verder en ander scenariowerk Maar televisie is en blijft een apart medium.

Naast het schrijven ben en doe ik ook:

Vennoot van SABAM
Ondervoorzitter van VTA (Vlaamse Toneelauteurs)
Samensteller van de Oranje VTA-brochure
Depothouder van de VTA-uitleendienst
Bij gelegenheid regisseur
Echtgenoot van mijn echtgenote
Vader van 3 kinderen

Genoten opleidingen tot het schrijverschap:

Leergangen Nederlands, Brussel
Dramaturgie, Roermond en Sittard