2008

Komisch kersttoneel "De hemel is nooit veraf" geschreven door Georges Guilini en bewerkt door José Desender - regie : José Desender

---------------------------------------------------------------------------

José Desender deed eind 2007 een oproep om spelers te vinden om een kersttoneel  te brengen.

Met 16 nieuwe, onervaren spelen voerden we het komisch kersttoneel "De hemel is nooit veraf" van Georges Guilini op. Het stuk werd herbewerkt en geregisseerd door José Desender. Het stuk speelt zich af in een ouderwetse café. Wilfried, de echtgenoot van José, maakte het decor met buizen en zwarte doeken.

Aanvankelijk was het niet de bedoeling om een nieuwe toneelvereniging op te richten maar wel éénmalig een vertoning op te zetten. Alle spelers kregen de toneelmicrobe te pakken en we besloten om vanaf 2009 avondvullende komedies te spelen.

De naam "Lamme Goedzak" werd gekozen omdat bij de start van onze vereniging de meeste spelers afkomstig waren van de Heemkundige Kring "Lamme Goedzak" van Oostkamp.

Inmiddels zijn er al heel wat nieuwe spelersvan Brugge en omstreken bij ons aangesloten.